Русия и САЩ носят отговорност за предотвратяването на трета световна война. Това

...
Русия и САЩ носят отговорност за предотвратяването на трета световна война. Това
Коментари Харесай

Американски ветеран: Русия и САЩ не трябва да допускат трета световна война

Русия и Съединени американски щати носят отговорност за предотвратяването на трета международна война. Това съобщи в изявление за ТАСС американският деец от Втората международна война Франк Кон, участник в срещата на войските на Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати на Елба.

„ Разбира се, Русия и американците са длъжни да подсигуряват, че няма да се стигне до трета международна война. Защото в случай че избухне трета международна война, ще унищожим човечеството ", споделя Кон, който е пенсиониран полковник от американската войска.

Според него при положение на нов международен въоръжен спор „ животът в никакъв случай няма да бъде същият, ще приказваме за същинска злополука “. „ Човешката раса просто ще изчезне с оръжията, които имаме “, споделя 98-годишният деец.

През 2005 и 2010 година, по покана на съветското държавно управление, той Франк Кон посети Москва за тържества в чест на Победата във Великата отечествена война. През 2010 година е награден с орден „ 65 години победа във Великата отечествена война “, а през 2015 година получава покана за честване на 70-годишнината от срещата на Елба. През 2020 година съветски дипломати връчиха на ветерана орден „ За подсилване на Военната общественост “.

Франк Кон е служил по време на Втората международна война в разузнаването на 12-та армейска група, командвана от военачалник Омар Брадли. Срещата на руските и американските войски се състоя на 25 април 1945 година в района на град Торгау на река Елба, където войските на 1-ви украински фронт се срещнаха с войските на 1-ва войска на Съединени американски щати.

Свързана публикация: Американски деец: Хитлер можеше да победи, в случай че не беше Съюз на съветските социалистически републики

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР